top of page
female tech engineer, ett talangprogram för kvinnlig och icke-binära ingenjörsstudenter

FÖR STUDENTER

FAQ

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Nedan hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna om programmet. Hittar du inte svaret du söker hittar du våra kontaktuppgifter längre ner.

ALLMÄNT

Kostar det att delta i programmet? Ditt deltagande är kostnadsfritt. CoGig erbjuder ersättning för resekostnader i samband med programmets aktiviteter. Vi ordar också med frukost, lunch och mellanmål under aktiviteterna och för de som behöver det ordnas boende i centrala Stockholm.

Vad innebär det att bli tilldelad "Female Tech Engineer"? Titeln "Female Tech Engineer of the Year" tilldelas en av deltagarna som presterat utomordentligt bra under programmet. Priset baseras på juryns bedömning under caseövningen och presentationen på Pitch Day, samt testresultat och prestation på intervjun. Studenten som tilldelas titeln kommer att erbjudas ett sex månader långt skräddarsytt och individuellt utvecklingsprogram inom självledarskap och karriärnavigering med vår programpartner Nya Ledarskapet.

Vilken typ av teknisk erfarenhet krävs? All erfarenhet inom teknik är värdefull – stor som liten. Till exempel programmering för ett skolprojekt, webbdesign, lärarassistent etc. Vi tror dock att intresse och driv är den bästa förutsägelsen för framgång, och därför bör du aldrig diskvalificera dig själv innan du ansöker.

Varför körs programmet på engelska? CoGig värdesätter inkludering och öppenhet, vilket gör det naturligt att använda engelska och därigenom kunna välkomna internationella studenter inskrivna vid ett svenskt universitet.

Är Female Tech Engineer öppen för alla masterprogram? Ja! Det finns inga begränsningar vad gäller programinriktning, men det är meriterande om du har läst kurser i tech/programmering.

Vilket av CoGigs talangprogram ska jag söka till? Du kan söka till alla program, men du kan bara bli antagen till ett av dem. Om du är osäker rekommenderar vi att du ansöker och fattar det slutgiltiga beslutet om du erbjuds en plats. När du väljer bland våra talangprogram är det viktigt att basera ditt val på ditt intresse för programmets tema och de olika partnerföretagen. Om din passion lyser igenom i ansökan är det mer sannolikt att du blir utvald till programmet.

Är det diskriminering att endast kvinnor och icke-binära får ansöka? Vårt talangprogram är här för att ge fler kvinnor och icke-binära en skjuts in i ingenjörsvärlden, där män länge varit i majoritet. Vi vill hjälpa våra kunder att göra deras team mer mångfaldiga, vilket är bra för alla. Undantag från diskrimineringsförbudet på grund av kön, etnisk tillhörighet och ålder förutsätter ett planmässigt arbete i syfte att i praktiken främja lika rättigheter för alla oavsett kön etc. CoGig startade arbetet med talangprogram redan 2013 och driver årligen tre talangprogram tillsammans med många av Sveriges ledande företag. Genom att stödja underrepresenterade grupper strävar vi efter att balansera representationen och möta våra kunders önskan om en mer inkluderande arbetsmiljö. Detta initiativ är en del av vår bredare vision om en jämställd fördelning av makten i näringslivet, och vi tror starkt på dess positiva inverkan för alla. I den övriga verksamheten på CoGig arbetar vi med alla grupper - män, kvinnor och icke-binära - för att matcha kandidater och företag på bästa sätt.

ANSÖKAN

Jag har andra åtaganden den här terminen, kan jag söka nästa år istället? Ja, det är möjligt att delta både under ditt näst sista och sista året av dina masterstudier.

Jag har precis tagit examen, kan jag ansöka ändå? Tyvärr är det bara möjligt att delta under det näst sista eller sista året av dina masterstudier.

När måste jag göra de psykometriska testerna? Deadline för det psykometriska testet är den 10 december.

Jag ska studera utomlands den här terminen, kan jag delta online? Nej. Vi erbjuder inte deltagande online. Vi tror att nätverk och relationer bäst byggs personligen.

UNDER PROGRAMMET

Hur många träffar ingår i programmet? Programmet innehåller 12 möten i Stockholm och ytterligare 2 digitala möten på Teams för att starta och avsluta programmet.

Var i Sverige äger programmet rum? All verksamhet äger rum i centrala Stockholm. Transport för besök utanför centrala Stockholm ordnas av CoGig eller partnerföretagen.

Under vilken tid på dagen pågår aktiviteterna? Tiderna kommer att variera, men du kan utgå från följande när du planerar för ditt deltagande: Inspirationsdagen – Heldag i Stockholm. Partnerbesök – cirka en halv dag vardera. Om du reser till Stockholm börjar besöket vid lunchtid och de dagar du reser hem börjar det på morgonen. Pitch Day - Digitalt deltagande under en tid på cirka 1 timme (vi kan anpassa schemat efter eventuella obligatoriska tentor). Female Tech Engineer Gala – deltagarna samlas kl 17, kvällen slutar runt 22:00.

Måste jag boka hotell för aktiviteterna i Stockholm? Nej. CoGig ordnar boende i centrala Stockholm för de som reser 2 timmar eller mer för aktiviteterna och inte kan bo hos vänner eller familj.

Måste jag ordna transport till Stockholm? Ja. Vi rekommenderar alla deltagare att åka tåg, när det är möjligt, för att minimera programmets koldioxidavtryck. CoGig erbjuder rimlig ersättning för resekostnader.

Är det möjligt att studera parallellt med att delta i programmet? JA! Programmet är skräddarsytt för att fungera vid sidan av dina studier. Till exempel pausar vi programmet under provperioden.

17.png

HITTADE INTE SVAREN DU SÖKTE?

Skicka en fråga till vår projektledare Emma Fredriksson så återkommer hon till dig så snart som möjligt!

bottom of page