top of page
female tech engineer, ett talangprogram för kvinnlig och icke-binära ingenjörsstudenter

FÖR STUDENTER

ANSÖKNINGSPROCESSEN

För att säkerställa att vi väljer ut de ingenjörsstudenter med högst potential att bli framgångsrika i en specialistroll använder vi en vetenskaplig urvalsprocess baserad på en meritokratisk bedömning. Vi tror dock att drivkraft och intresse är en av de viktigaste aspekterna av ansökan – så var inte rädd för att söka!

ansokningsprocess_tech.png

ANSÖKAN

LOGISKT TEST

PERSONLIGHETSTEST

BEDÖMNING

ANTAGNINGSBESKED

ANSÖKAN ÄR STÄNGD. CONNECTA MED OSS FÖR ATT FÅ INFORMATION OM NÄR ANSÖKAN ÖPPNAR FÖR 2025

1. ANSÖKAN

Se till att ditt CV är helt uppdaterat och att du lyfter fram eventuella erfarenheter inom teknisk problemlösning. Istället för ett personligt brev kommer du att svara på två enkla frågor om din erfarenhet och ditt intresse för teknik, samt var du ser dig själv professionellt om 3-5 år.

IMG_6163.JPG

2. LOGISKT TEST

Du kommer att genomföra ett test i logiskt resonemang i Alva Labs-plattformen. Genom testet kan vi undersöka din förmåga att resonera och dra logiska slutsatser från mönster av varierande komplexitet, vilket enligt forskning visar sig kunna förutsäga analys-och problemlösningsförmåga.

3. PERSONLIGHETSTEST

Du kommer också att genomföra ett personlighetstest som en del av ansökningsprocessen. Det finns två anledningar till detta; Det är ett utmärkt tillfälle för dig att få prova på och lära dig mer om dig själv. Vi kan också se hur din personlighet matchar en profil av personlighetsdrag som vanligtvis ses hos framgångsrika problemlösare och utvecklare. Om du blir uttagen till programmet får du chans att djupdyka ytterligare i detta.

4. BEDÖMNING

Efter att ha skickat in din fullständiga ansökan och båda psykometriska testerna kommer våra rekryterare på CoGig att bedöma din ansökan utifrån meriter, testresultat och framför allt ditt intresse för teknik och partnerföretagen.

5. ANTAGNINGSBESKED

Ansökningsperioden för 2024 stänger den 6 december. Antagningsbesked ges per telefon till de som väljs ut till programmet. Om du inte har blivit antagen får du besked via e-post senast den 19 december.

OM DU INTE BLIR ANTAGEN TILL ÅRETS PROGRAM

Tyvärr kan vi inte ta emot alla sökande till programmet, men misströsta inte. Du kommer att ha möjlighet att söka till våra andra talangprogram som arrangeras under våren och hösten; Female Technical Engineer och Female Leader Engineer. 

bottom of page