top of page
Skärmavbild 2024-03-18 kl. 13.21.26.png

FÖR STUDENTER

OM FEMALE TECH ENGINEER

Female Tech Engineer är ett av tre talangprogram som grundats och drivs av CoGig. Programmet startade 2020 och anordnas årligen januari till mars. I programmet strävar vi efter att skapa relationer mellan ingenjörsstudenter och den svenska industrin på ett unikt och personligt sätt. Under programmet kommer du som student att både utmanas och stöttas i din personliga utveckling. Vi är övertygade om att du kommer att lämna programmet och känna dig stärkt och redo att ta dig an en roll inom tech på ett framgångsrikt och hållbart sätt.

Tillsammans med våra partnerföretag har vi skapat ett tryggt sammanhang för dig att utforska ditt intresse inom teknisk innovation och de olika rollerna som finns hos företagen. Du kommer att få den unika möjligheten att bygga personliga relationer med andra ingenjörer och nyckelpersoner inom de olika branscherna som företagen representerar. De värdefulla kontakter du får under programmet kan vara din biljett till en riktigt bra början på din karriär. 

ANSÖKAN ÄR STÄNGD. CONNECTA MED OSS FÖR ATT FÅ INFORMATION OM NÄR ANSÖKAN ÖPPNAR FÖR 2025

STEG FÖR STEG

Nedan kan du läsa mer om de huvudaktiviteter som ingår i programmet. Du kommer även att göra psykometriska tester, intervjuas och få chansen att reflektera och få feedback på din prestation under programmets gång. Allt för att ge dig en möjlighet att växa i ett professionellt sammanhang.

Första dagen på programmet! Du får chansen att lära känna partnerföretagen genom miniworkshops och även genomföra en caseövning i mindre grupper inför en jury. Vi avrundar dagen med ett mingel för att fortsätta de intressanta samtal som har påbörjats under hela dagen.

_MG_5345.JPG

TIDSLINJE FÖR FEMALE TECH ENGINEER 2025

ANSÖKAN ÖPPNAR
NOVEMBER

INTERVJU
MED COGIG

UNDER PROGRAMMET

DIGITALT
VÄLKOMSTMÖTE

JANUARI

PITCHDAG
FÖR FINALISTERNA

MARS

INSPIRATIONSDAG
JANUARI

FEMALE TECH ENGINEER GALA
MARS

PARTNERBESÖK
JANUARI -
 FEBRUARI

DIGITALT REFLEKTIONSMÖTE
MARS

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG AV PROGRAMMET

Som deltagare får du en personlig inblick i tio av de största industriföretagen i Sverige - en möjlighet som inte ges någon annanstans. Programmet ger dig förmåner som hjälper din karriär på både kort och lång sikt.

PROBLEMLÖSNING OCH PERSONLIG UTVECKLING

Utveckla dina personliga teknik- och karriärbyggande färdigheter genom caseövningar, workshops, presentationer, intervjuer, tester och coachning från våra rekryterare. Var beredd att lära känna dig själv bättre.  

AFFÄRSNÄTVERK

Programmet ger dig ett exklusivt nätverk med ledande företag och förebilder inom teknik. 

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Få ett försprång i en karriär på partnerföretagen. Deltagarna erbjuds ofta en plats för masteruppsats, praktikplatser eller andra instegsroller inom teknik. 

VÄNNER OCH COMMUNITY

Möt likasinnade kvinnor och icke-binära personer i ingenjörsstudier som strävar efter att bli tekniska pionjärer i framtiden. Efter programmet kommer du att ingå i CoGigs affärsnätverk för kvinnor och icke-binära ingenjörer.  

ANSÖKAN ÄR STÄNGD. CONNECTA MED OSS FÖR ATT FÅ INFORMATION OM NÄR ANSÖKAN ÖPPNAR FÖR 2025

VÅRA PARTNERS

Under programmets gång kommer du att lära känna våra tio partnerföretag och få möjlighet att bygga värdefulla kontakter för framtiden. Du kommer att få chansen att möta förebilder med olika typer av specialistkompetenser. Lita på oss – det finns en stor möjligt du upptäcker en roll eller ett affärsområde som du inte visste fanns.

VILL DITT  FÖRETAG VARA EN DEL AV FEMALE TECH ENGINEER?

Som partnerföretag erbjuds ni en unik möjlighet att stärka ert employer brand, rekrytera och bygga värdefulla relationer med kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter för framtiden.

IMG_6146.JPG

VEM KAN ANSÖKA?

Kvinnliga och icke-binära studenter under sitt näst sista eller sista år på magisterutbilning i teknik som:

  • vill göra karriär inom teknik i framtiden

  • är intresserade av partnerföretagen

  • har någon slags erfarenhet av teknik - programmering, webbdesign mm.

  • behärskar engelska både i tal och skrift (svenska och internationella studenter som är inskrivna vid ett svenskt universitet är välkomna)

VAD VI FÖRVÄNTAR OSS AV DIG

Om du erbjuds chansen att delta i programmet förväntar vi oss att du bidrar ​​med stor nyfikenhet och stort engagemang. Du kommer att få verktyg och vägledning i hur du får ut det mesta av programmet och kontakterna hos företagen, men vi kan förstås inte göra jobbet åt dig. Du måste våga gå utanför din bekvämlighetszon och ta för dig, för att växa och dra nytta av de möjligheter som du får genom programmet.

FEMALE ELADER ENGINNER OCH FEMALE TECHNIAL ENGINEER

Brinner du mer för ledarskap eller de mer innovativa aspekterna av teknik? Ta en titt på våra två andra talangprogram - Female Leader Engineer och Female Technical Engineer.

bottom of page